top of page
IMG_2089.JPG
Beszélgetések
Hullai Vikivel
Jógaoktató, a Studio YogaSecrets tanára

Kép: Szántó Áron - @aron.bubbles.and.more

Mit jelent számodra nőnek lenni?

Gyermekként még nem gondoltam, hogy lánynak lenni milyen sok pozitív dolgot jelenthet. Ahogy elkezdtem nőni, és betöltöttem a 25-ik évemet, onnantól imádok csak igazán NŐ lenni. Szeretem, ahogy hónapról hónapra megélem a változást, szeretem az érzékenységemet, szeretem az erőmet, szeretem ahogy szeretek, és ezekben mind-mind segít az, hogy milyen neműnek születtem.

Milyen plusz értékeked ad hozzá a nőiességed a szakmádhoz?

Két szakmám is van. Az első, amit közel 20 éve csinálok, rendezőasszisztens vagyok. Ott nem kell mondanom szerintem. Hatalmas előny az, hogy Nőként egyszerre mennyi helyre tudok figyelni, mennyi mindent tudok előre gondolni, szervezni. 

A másik szakmám szerint jógaoktató vagyok! Itt is Nőként nagyon sok mindent tudok tanítani azoknak, akik hozzám fordulnak. Nagy feladatomnak tartom azt, hogy megmutattassam azoknak a Nőknek, Hölgyeknek, Anyáknak, Nagymamáknak, Barátnőknek, hogy valójában milyen csoda is rejlik Bennük. Milyen erő, elegancia, szeretet, kitartás, türelem van minden Nőben legbelül!

Mi segített rátalálni a hivatásodra?

A rendezőasszisztenségnél mindig is tudtam, hogy a médiában szeretnék dolgozni. Gyerekként eldöntöttem, 18 évesen megvalósítottam!

A jógaoktatásnál éreztem, hogy szükségem van valami olyan mozgásra, ami a lelkemben is feltöltődést ad. Nem csak arra vágytam, hogy az izomzatom még keményebb legyen, a testemet is fitten tartsam, hanem a lelki feltöltődésre is szükségem volt!

Hogyan tudod megtaratani a testi-lelki-szellemi egyensúlyod?

Jógázom. :) Figyelek a légzésemre, ha valami stresszesebb pillanat ér. Sétálok sokat, ez az elmémet karban tartja. A barátaimnak kibeszélem magam, és járok egyéb spirituális terápiára. Azt gondolom, hogy nagyon fontos odafigyelni arra, hogy vissza is töltsük önmagunkat. Meditálok.

Mennyire éled meg a pillanatokat?

A jót is és a rosszat is! Már tudatosan lerakom a telefont, nem figyelek rá, ha olyan családi, baráti esemény van. A rosszat is megélem, sírok, hagyom, hogy fájjon kicsit, úgymond feldolgozom, kidolgozom. Nem sajnáltatom magam! Ez nem ugyanaz!

Milyen erőforrásokból merítkezel krízis esetén?

Felhívom a barátaimat, meditálok, a spirituális segítőmmel beszélek, sétálok, pihenek! Az Édesanyám véleményét kikérem! Segítséget kérni szerintem soha nem szégyen, azt gondolom, az egyik legnagyobb feladat az életben! Tudni kérni, tudni elfogadni!

Hogyan találtál rá a belső erődre?

Pránanadizom 8 éve, a Mesterem segített ezen az úton. 2,5 éve a jóga is az életem lett, így sok nehézségben segítenek. A nadi is, és a jóga is nagyon sok nehéz életszakaszon segített át!

Mi a személyes hitvallásod?

Mindig azt mondom, hogy mindegy ki miben hisz, de valamiben higgyen! Ez a legfontosabb! Amiben hiszünk, afelé tudunk menni, abból tudunk erőt meríteni! Miben hiszek én? Hogy az életben van egy energia, ami mindenen átvezet, és ez a szeretet! Ez az az energia, amiből falakat lehet lebontani, házakat lehet újjáépíteni! Ez az energia az, ami mindenben segít, mindent helyrehoz. Addig amíg a szeretet megvan valaki szívében, addig nagyon is gazdag. És akinek a szívében ez megvan, az használja, adja át másoknak is, mert úgy egy szebb, nyugisabb, türelmesebb világban élhetünk a mindennapokban! A szíve mélyén mindenki tudja mire vágyik. Merjünk befele tekinteni, merjünk figyelni önmagunkra, és követni azt az utat!

+1 Az életed során kértél már segítséget pszichológustól?

Még nem, de most van tervben!

bottom of page